top of page
Поиск
  • Фото автораPolFox

Зимова вступна кампанія. Детальніше про процедуру та терміни.


А Ви знали що не тільки восени можна розпочати свою університетську освіту? Сьогодні все більше польських університетів пропонують студентам широкий спектр можливостей - у тому числі можливість вступити на омріяну спеціальність і на літній семестр (бакалаврат чи магістратура). Що ж потрібно знати про зимовий набір та як взяти в ньому участь?



Терміни зимової вступної кампанії та навчання


Університети у Польщі часто працюють за різними розкладами, тому організація навчального року, на жаль, не є однаковою. Інформація про зимовий вступ найчастіше фіксується у наказах про зарахування до ВНЗ на певний навчальний рік, а найактуальніші оголошення на цю тему з'являються на сайтах університетів переважно у грудні. Це вдалий час для того, щоб проаналізувати обмежену пропозицію університетів, обрати найбільш відповідний навчальний заклад.


Відповідно до вступних кампаній, навчання з так званого “літнього” cеместру розпочинається також у різних термінах: може розпочинатись у останніх днях лютого місяця, а може й бути з березня.


Переваги початку навчання з літнього семестру:

  • відмінне рішення для випускників багатьох технічних спеціальностей, навчання на яких зазвичай триває 3,5 роки. Початок наступного етапу здобуття вищої освіти в середині навчального року дозволяє зберегти безперервність навчання, без піврічного "простою".


  • своєрідний рятівний круг для тих випускників шкіл та коледжів, які провалили вступну кампанію в українські ВНЗ і залишаються у стані важкого вибору - платна форма навчання , або ж очікування наступної літньої вступної кампанії.


  • менший потік абітурієнтів, відповідно шанси на вступ – збільшуються.



Концепція зимової вступної кампанії Слід зазначити, що зимовий набір не охоплює всі пропозиції університету. Набір застосовується до обраних галузей навчання, не на всіх рівнях (наприклад, тільки магістратуру, або тільки бакалаврат) і не на всіх формах навчання (наприклад, набір лише на денну форму). Ліміти місць також можуть дещо відрізнятися від літньої вступної кампанії.

Які саме факультети відкриватимуться з літнього семестру, ВНЗ вирішують, виходячи з результатів літнього набору, організаційних та кадрових можливостей.


У більшості випадків вступна кампанія в середині року проводиться за тими ж принципами, що і літня, тобто застосовуються ті ж правила прийому



Щоб дізнатись детальніше про перелік ВНЗ та напрямки, на які відкривається зимова вступна кампанія, зв’яжіться з нами, або ж залиште Ваші контактні дані для зворотнього контакту.



377 просмотров0 комментариев
bottom of page